Sık Sorulan Sorular

1 - Hangi fakülteler mevcut?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi olarak 6 Fakültemiz ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Gedik Meslek Yüksekokulu ile beraber 3 yüksekokulumuz bulunmaktadır.

2 - Burslar ve indirimler 4 yıl boyunca kesintisiz mi, başarıya mı bağlı?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde burslar ve indirimler, herhangi bir disiplin cezası alınmadığı takdirde normal eğitim-öğretim süresi boyunca kesilmemektedir.

3 - Kaç adet kampüs var?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde 5 kampüsümüz bulunmaktadır. (Kartal, Halil Kaya Gedik, Gedik Meslek Yüksekokulu, Nişantaşı, Çamlık)

4 - Yurt, konukevi var mı?

Kampüslerimizin yakınında bulunan anlaşmalı olduğumuz yurtlar mevcuttur. Detaylı bilgi için Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilir, ya da tabloda yer alan numarayı arayarak iletişim kurabilirsiniz.

SKS İletişim: 444 5 438 / 1155

5 - Lisans programları hangi kampüste?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde; Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi yeni kampüs alanımız olan Halil Kaya Gedik kampüsünde, Spor Bilimleri Fakültesi Halil Kaya Gedik ve Çamlık kampüslerinde, diğer tüm fakültelerimiz Kartal kampüsünde yer almaktadır .

6 - Önlisans programları hangi kampüste ?

Adalet Meslek Yüksekokulu, Kartal kampüsünde yer almaktadır . Bunun dışında tüm önlisans programlarımız(ikinci öğretim dahil) Pendik'teki Gedik Meslek Yüksekokulu kampüsünde bulunmaktadır.

7 - Çift Anadal / Yandal imkanı var mı?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde Çift Anadal / Yandal imkanımız vardır .

8 - Üniversite kaç yılında kuruldu, tarihi hakkında bilgi alabilir miyim?

T.C. İstanbul Gedik Üniversitesi, 06.04.2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla "Gedik Meslek Yüksekokulu" olarak beş programla eğitim hayatına başlamıştır. 03.03.2011 tarihinde 6114 sayılı yasa ile "T.C. Gedik Üniversitesi" adıyla yeniden organize olmuştur. Şu an "İstanbul Gedik Üniversitesi" olarak Kartal, Halil Kaya Gedik, Gedik Meslek Yüksekokulu, Çamlık ve Nişantaşı'ndaki kampüslerde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversitemizin Kurucusu Türkiye'nin önde gelen sanayicilerinden ve ilk Kaynak Mühendislerinden Halil Kaya Gedik'tir. Günümüzde Mütevelli Heyet Başkanlığı'nı Hülya Gedik, Rektörlük görevini Rektör V. Prof.Dr. Ahmet Kesik sürdürmektedir.

9 - Şehit ve Gazi çocuklarına burs olanakları nelerdir?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde ÖSYM kılavuzunda belirtilen kontenjanlar dahilinde şehit ve gazi yakınlarına %100 burs imkanı sağlanmaktadır.

10 - Kardeş indirimi var mı?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde kısmi veya ücretli öğrenim gören kardeşlerden birisi için %5 oranında indirim uygulanmaktadır.

11 - Özel yetenek sınavıyla hangi bölümlere girebilirim?

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği bölümlerine yetenek sınavıyla öğrenci alınmaktadır.

12 - Ücretli bölümlere sınavsız girebilir miyim?

İstanbul Gedik Üniversitesi sadece YKS sınav sistemiyle öğrenci almaktadır.

13 - Yatay geçişte burs var mı?

İstanbul Gedik Üniversitesi'ne yatay geçiş ile gelen öğrencilere Burs Yönergesinin belirlediği oranlarda indirim uygulanmaktadır.

14 - Dikey geçiş (DGS) ile öğrenci alınıyor mu?

İstanbul Gedik Üniversitesi dikey geçiş sınavıyla öğrenci almaktadır. İstanbul Gedik Üniversitesi'nde dikey geçiş ile gelen öğrencilere Burs Yönergesinin belirlediği oranlarda indirim uygulanmaktadır.

15 - Dikey geçiş (DGS) ile gelen öğrenciler kaçıncı sınıftan başlıyor?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde dikey geçiş ile gelen öğrenciler ders intibaklarına ve bölüm denkliklerine göre kurul kararıyla uygun sınıftan başlatılırlar.