Sık Sorulan Sorular

1 - Hangi fakülteler mevcut?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi olarak 6 Fakültemiz ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Gedik Meslek Yüksekokulu ile beraber 2 yüksekokulumuz bulunmaktadır.

2 - Ücretler hakkında bilgi alabilir miyim?

İstanbul Gedik Üniversitesi bölüm/program ücret bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

3 - İstanbul Gedik Üniversitesi’nde burs olanakları nelerdir?

İstanbul Gedik Üniversitesinde çeşitli burs imkanları bulunmaktadır. Burs olanaklarına buradan ulaşabilirsiniz.

4 - Burslar ve indirimlerin kesilme ihtimali var mı?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde burslar ve indirimler, herhangi bir disiplin cezası alınmadığı takdirde normal eğitim-öğretim süresi boyunca lisans (4 yıl), ön lisans (2 yıl) kesilmemektedir.

5 - Yurt, konukevi var mı?

Üniversite konumuna yakın ve iş birliği içerisinde olunan 3 Erkek Öğrenci Yurdu, 4 Kız Öğrenci Yurdu olmak üzere toplam 7 yurt bulunmaktadır. Yurtlar ile alakalı daha fazla bilgi alabilmek için Aday Web Sitesinde bulunan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Detaylı bilgi için Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilir, ya da tabloda yer alan numarayı arayarak iletişim kurabilirsiniz.

SKS İletişim: 444 5 438 / 1145 / sks@gedik.edu.tr

6 - Kaç adet kampüs var?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde 4 kampüsümüz bulunmaktadır. (Kartal Kampüsü, Halil Kaya Gedik Kampüsü, Gedik Meslek Yüksekokulu Kampüsü, Nişantaşı Kampüsü)

7 - Ön lisans programları hangi kampüste?

Ön lisans programlarımız (ikinci öğretim dahil) Pendik'teki Gedik Meslek Yüksekokulu kampüsünde bulunmaktadır.

8 - Lisans bölümleri hangi kampüste?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde; Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi yeni Pendik Halil Kaya Gedik kampüsünde, diğer tüm fakülteler Kartal kampüsünde yer almaktadır.

9 - Çift Anadal / Yandal imkanı var mı?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde Çift Anadal / Yandal imkanları bulunmaktadır.

10 - Üniversite kaç yılında kuruldu, tarihi hakkında bilgi alabilir miyim?

T.C. İstanbul Gedik Üniversitesi, 06.04.2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla "Gedik Meslek Yüksekokulu" olarak beş programla eğitim hayatına başlamıştır. 03.03.2011 tarihinde 6114 sayılı yasa ile "T.C. Gedik Üniversitesi" adıyla yeniden organize olmuştur. Şu an "İstanbul Gedik Üniversitesi" olarak Kartal, Halil Kaya Gedik, Gedik Meslek Yüksekokulu ve Nişantaşı'ndaki kampüslerde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversitemizin Kurucusu Türkiye'nin önde gelen sanayicilerinden ve ilk Kaynak Mühendislerinden Halil Kaya Gedik'tir. Günümüzde Mütevelli Heyet Başkanlığı'nı Hülya Gedik, Rektörlük görevini Prof.Dr. Ahmet Kesik sürdürmektedir.

11 - Şehit ve Gazi çocuklarına burs olanakları nelerdir?

Şehit ve gazi yakını bursu İstanbul Gedik Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarında ÖSYM kılavuzunda belirtilen kontenjan kadar uygulanacaktır. ÖSYM tarafından bu kontenjanlara yerleşen adaylar bu burstan yararlanabilir.

12 - Kardeş indirimi var mı?

İstanbul Gedik Üniversitesi'nde kısmi veya ücretli öğrenim gören kardeşlerden birisi için %5 oranında indirim uygulanmaktadır.

13 - Özel yetenek sınavıyla hangi bölümlere girebilirim?

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği bölümlerine yetenek sınavıyla öğrenci alınmaktadır.

14 - Puan ve kontenjanlar hakkında bilgi alabilir miyim?

İstanbul Gedik Üniversitesi puan ve kontenjanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

15 - Ücretli bölümlere sınavsız girebilir miyim?

İstanbul Gedik Üniversitesi sadece YKS sınav sistemiyle öğrenci almaktadır.

16 - Yatay geçişte burs var mı?

İstanbul Gedik Üniversitesi'ne yatay geçiş ile gelen öğrencilere Burs Yönergesinin belirlediği oranlarda indirim uygulanmaktadır.

17 - Dikey geçiş (DGS) ile öğrenci alınıyor mu? DGS ile yerleşen öğrenci kaçıncı sınıftan balıyor?

İstanbul Gedik Üniversitesi dikey geçiş sınavıyla öğrenci almaktadır. İstanbul Gedik Üniversitesi'nde dikey geçiş ile gelen öğrencilere Burs Yönergesinin belirlediği oranlarda indirim uygulanmaktadır. İstanbul Gedik Üniversitesi'nde dikey geçiş ile yerleşen öğrenciler ders intibaklarına ve bölüm denkliklerine göre kurul kararıyla uygun sınıftan başlatılırlar.

18 - Pedagojik Formasyon nedir? İstanbul Gedik Üniversitesinde Pedagojik Formasyon Eğitimi var mıdır?

Pedagojik formasyon eğitimi, öğretmenlik mesleğine yönelik lisans programı mezunlarına verilen bir sertifika programıdır. İstanbul Gedik Üniversitesinde pedagojik formasyon eğitimi bulunmaktadır. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

19 - Bölümlerde akreditasyon bulunuyor mu?

Birçok bölümde bulunmaktadır.

20 - Erasmus Olanakları bulunuyor mu?

İstanbul Gedik Üniversitesinde öğrenciler Erasmus imkanlarından faydalanabiliyor. Erasmus ile ilgili tüm detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

21 - Hazırlık sınıfı zorunlu mudur?

İstanbul Gedik Üniversitesinde İngilizce bölümlere yerleşen öğrenciler için hazırlık sınıfı zorunludur. Türkçe bölümler ise isteğe bağlı hazırlık sınıfı bulunmaktadır.

22 - Yaz okulu var mıdır?

İstanbul Gedik Üniversitesinde yaz okulu bulunmaktadır.

23 - Öğrenci kulüpleriniz var mı?

Sosyal, Kültürel, Bilimsel, Sanatsal, Teknolojik ve Sportif faaliyetler kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı 54 Öğrenci Kulübü bulunmaktadır. Kulüpler ile alakalı daha fazla bilgi alabilmek için Aday Web Sitesinde bulunan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

24 - Kütüphane imkanı var mıdır?

Halil Kaya Gedik Kampüs Çalışma Kütüphanesi, Kartal Kampüs Merkez Kütüphanesi, Kartal Kampüs Hukuk Fakültesi Kütüphanesi, MYO Kampüs Kütüphanesi ve Dijital Kütüphane bulunmaktadır.

25 - İlan edilen eğitim ücretlerine KDV dahil midir?

Üniversitemizce ilan edilen fiyatlara KDV dahildir. Güncel KDV oranı %10 olup, KDV değişikliği ilan edilen fiyatlara yansıtılır.

26 - OBS - Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine neden giremiyorum?

Üniversitemizde, mali işler sistemi ile öğrenci işleri sistemi birlikte çalışmaktadır. Öğrencinin vadesi geçen borcu varsa ve/veya ilgili döneme ait mali kaydını yaptırmadıysa, Mali İşler sistemi kapatır.

27 - Sistemim ne zaman açılır?

Ödeme veya mali kayıt sorunu ortadan kalktığı anda sistem yeniden açılır. Gün içerisinde hesaplara yapılan ödemeler, takip eden ilk iş günü içinde muhasebe sistemine işlenir. Muhasebe sistemine işlenmeden sistem açılmaz.

28 - Fiyat artışları neye göre hesaplanır?

Üniversitemizde eğitim ücretleri, günün koşullarına ve maliyetlere göre belirlenir. Her yıl, mütevelli heyetin belirlediği oranda fiyat artışı yapılmaktadır.

29 - Kayıt yenileme ne zaman yapılıyor?

Kayıt yenileme işlemi, akademik takvime göre internet sayfasında ilan edilen tarih aralığında , erken kayıt yenileme avantajları ile birlikte başlar. Her öğrencinin her yıl mali kaydını yenilemesi gereklidir. Kayıt yenileme tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.

30 - Okul ücretini nasıl ödeyebilirim?

Eğitim Ücretleri sayfasında ödeme seçenekleri yer almaktadır. Ödeme seçenekleri hakkındaki bilgilere Eğitim Ücretleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

31 - Ödeme planlarına nasıl ulaşabilirim? Hesap bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

Ödeme planları ve ödeme yapılacak hesap bilgileri için Eğitim Ücretleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

32 - Kredi kartı ile uzaktan ödeme yapabilir miyim?

Üniversitemize yapılacak ödemeleri kredi kartınız ile Üniversitemizin Eğitim Ücretleri sayfasında bulunan mobil ödeme seçeneği ile yapabilirsiniz.

33 - Okulunuza lisans bölümüne yeni kayıt olacağım eğitim ücreti ne kadardır?

Eğitim Ücretleri sayfasından lisans eğitim ücretleri yer almaktadır. Ücretler hakkındaki bilgilere Eğitim Ücretleri sayfasından ulaşabilirsiniz.