Teknik Programlar

Bilişim Güvenliği Teknolojisi

Dijital ortamda verilerin işlenmesi, hizmete sunulması, taşınabilmesi ve arşivlenebilmesi günümüzde büyük önem arz etmektedir. Teknolojinin ve beraberinde bilişim sektörünün her geçen gün daha da gelişmesiyle birlikte, dijital ortamda saklanan veya paylaşılan bilgilerin güvenliğinin ve gizliliğinin sağlanması hususu beraberinde gelmektedir.

Bilişim ve bilgi güvenliği, bilginin bütünlüğünü ve gizliliğini sağlamakla birlikte istenildiği zaman erişilebilirliğine imkan tanımakta; teknoloji, süreç, yöntem, metodoloji ve bunları ortaya çıkaran insan unsurunu içerisinde barındırmakta ve dijital dünya için önemi gittikçe artan bir alan olarak ön plana çıkmaktadır.

Mezunlarımız, öğrenecekleri bilgiler doğrultusunda yazılım ve bilgi işlem firmalarında, elektronik ticaret yapan, internet ve elektronik posta hizmeti veren, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi - ağı olan ve uzaktan eğitim veren kuruluşlarda sistem güvenliği uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sistem destek uzmanı, sistem ve ağ danışmanı / programcısı olarak çalışabilirler.

Detaylı Bilgi

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar Programcılığı programı, bilgi işlem teknolojileri alanında ilgili kavramlara ve terminolojiye hakim; sektörde ihtiyaç duyulan yeni sistemleri tanıma ve uygulama kabiliyetine haiz; yazılım ve donanımda ortaya çıkacak sorunları çözebilme ve yeni yazılımlar üretebilme yeteneğine sahip; sektörün ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayabilecek donanımlı teknik elemanlar yetiştirmektedir.

Mezunlarımız yazılım üzerine faaliyet gösteren işletmelerde yazılım destek elemanı, bilgi işlem destek elemanı; çeşitli işletmelerin bakım ve onarım birimlerinde teknik eleman; bilgisayar servisi işletmelerinde teknik eleman; kamu kurumlarında veri giriş elemanı, bilgi işlem destek elemanı; fabrikalarda otomasyon sistemlerinde destek elemanı; şirketlerin internet sitelerinde site yöneticisi ve destek elemanı pozisyonlarında iş imkânlarına sahip olmaktadırlar.

Detaylı Bilgi

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programında sağlık sektöründe teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan cihazların temel prensipleri, elektronik altyapısı, kurulumu, bakımı, onarımı ve kalibrasyonları hakkında yeterli bilgiye sahip ve alanında uzman teknikerler yetiştirilmektedir.

Mezunlarımız tıbbi cihaz üretimi ve satışı yapan biyomedikal ve elektronik firmaları ile hastanelerin biyomedikal teknik servislerinde iş imkânı bulabilmektedirler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği lisans programlarına geçiş sağlanabilmektedir. 

Detaylı Bilgi

Elektrik

Elektrik Programı, başta sanayi olmak üzere kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilecek, iyi derecede mesleki bilgiye sahip ve edindiği teorik bilgiyi pratikte uygulayabilen, uluslararası alanda da çalışabilecek nitelikli teknik eleman ve yönetici adayları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda programımız, çalışma hayatına kendini daha iyi hazırlayabilmesi için üniversite - sanayi arasındaki işbirliği çerçevesinde güçlü bir ilişkinin kurulması gerekliliğinden hareketle gözlem yapabilme, karşılaştığı problemi tanımlayabilme ve ürettiği yöntemler ile problemi çözümleyebilme yeteneğine sahip nitelikli elektrik teknikeri yetiştirmektedir.

Mezunlarımız kamu sektöründe başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere  Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş., Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Devlet Su İşleri, Makine Kimya Endüstrisi A.Ş., Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Ayrıca özel sektörde faaliyet gösteren işletmelerin teknik servis, bakım, imalat ve Ar-Ge departmanlarında; enerji üretim, dağıtım ve iletim şirketlerinde, yenilenebilir enerji sektöründe, alanında serbest çalışan mühendislerin yanında ve sanayi dallarının çeşitli iş kollarında farklı pozisyonlarda çalışabilmektedir. Tercih edenler, özel iş yeri açarak mesleki faaliyetleri bireysel olarak da sürdürebilmektedir.

Detaylı Bilgi

Kaynak Teknolojisi

Kaynak Teknolojisi Programı, sektörün öncüsü Gedik Holding’in kaynak teknolojileri alanındaki tecrübesini de arkasına alarak, 2012 yılı itibariyle “Uluslararası Kaynak Federasyonu (IIW)” üyesi olan İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde mesleki yetkinliğe sahip kalifiye kaynak teknikeri yetiştirmektedir. Ayrıca, programımızda tahribatsız muayene alanında da eğitim alacak olan öğrencilerimiz, bu alanda çeşitli mesleki sertifikalara da sahip olmaktadırlar.

Mezunlarımız, kamuya veya özel sektöre ait demir-çelik-alüminyum döküm fabrikalarında, makine, havacılık, otomotiv, inşaat ve gemi sanayilerinde tekniker olarak çalışabilmektedirler.

Detaylı Bilgi

Kimya Teknolojisi

Kimya Teknolojisi programı, hem kimyanın temel ilkelerini hem de ileri teknoloji içeren enstrümantal analiz teçhizatını kullanabilme becerisini öğrenciye kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda programımızda, kimya alanında ve kimya ile ilişkili çeşitli sanayi dallarında faaliyet gösteren sektörün ihtiyacını karşılayabilecek, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterliğe sahip olan, kimya mühendisi veya kimyager eşliğinde görev yapabilecek kimya teknikerleri yetiştirilmektedir.

Endüstriyel işletmelerin neredeyse tamamında “üretim ve kalite kontrol departmanları” kimya teknolojisiyle ilişkilidir. Bu doğrultuda mezunlarımız işletmelerin kalite-kontrol, kimyasal analiz ve sağlık kuruluşlarının biyokimya laboratuvarlarında çalışabilmektedirler. Özellikle ilaç, gıda, plastik, temizlik ürünleri, tekstil, yapı kimyasalları, boya, petrokimya, gübre, deri, kağıt, patlayıcı madde üretimi, kozmetik, otomotiv, cam vb. alanlarda kimya teknikerlerinin yüksek oranda istihdamı sağlanmaktadır.

Detaylı Bilgi

Makine

Makine Programının amacı, teknikerlik seviyesinde her türlü talaşlı imalat tezgâhını kullanabilen, hidrolik ve pnömatik, mühendislik, vb meslek derslerinin birikimleriyle bilgisayar destekli tasarım, talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleri kullanarak makine parçaları imalatını ve montajını yapabilecek, teknik resimleri okuyup çizebilen kalifiye makine teknikerleri yetiştirmektir. Bu doğrultuda, programımızdan mezun olan öğrencilerin elde edecekleri teorik bilgiler ve fiziki alt yapısı donanımlı atölyelerimizde deneyimleyecekleri pratik uygulamalar ile çalışma hayatlarına bir adım önde başlamaları hedeflenmektedir.
Detaylı Bilgi

Mekatronik

Mekatronik Programı; makine, elektrik, elektronik, kontrol otomasyon ve yazılım alanlarının kesişim noktasında bulunan disiplinlerarası bir programdır. Elektrik, elektronik, makine, robotlar, pnömatik, hidrolik, servo sistemler, PLC kontrol  devreleri, temaslı-temassız sensörler, kontrol sistemi elemanları, elektromekanik motorlar ve bu alanlara yönelik yazılımları yetkinlikle kullanabilen;  ilgili alanlarda faaliyet gösteren işletmelerde çalışabilecek kalifiye mekatronik teknikeri yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Detaylı Bilgi


Su Altı Teknolojisi

Su Altı Teknolojisi programında eğitim görmeye başlayan öğrencilerimize müfredat kapsamında verilen serbest dalış, can kurtarma ve aletli dalış eğitimleri ile daha ilk yılın sonunda, çeşitli dalış okullarında yardımcı dalgıç unvanı ile turizm dalgıçlığı alanında staj yapabilme imkanı sunulmaktadır. İkinci yılda ise “Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW)”  tarafından akredite edilen ve su altı sanayiinde sıklıkla kullanılan kaynak ve kesme eğitimlerine yoğunlaşılmaktadır. Bu sayede mezunlarımız, uluslararası ölçekte çalışabilecekleri iş ortamlarındaki faaliyetleri deneyimlemektedirler.

Su altı teknolojileri alanında başta savunma sanayii olmak üzere su altı köprü ve tünel inşaatlarında, su altı boru hatları ve iletişim sistemlerinin döşenmesinde, dalış turizminde, su altı arama-kurtarma çalışmalarında, insanlı-insansız su altı araçlarında ve çeşitli bilimsel araştırmalarda yer alabilecek yetenek ve donanımda birinci sınıf balıkadamlar yetiştirmek programımızın öncelikli amacıdır.

Mezunlarımız, su altı sanayi dalgıçlığı faaliyetlerinde ve turizm alanında dalgıç olarak çalışabilmektedirler.

Detaylı Bilgi

Tahribatsız Muayene

Tahribatsız Muayene programı, endüstride kullanılan veya imal edilen malzemelerin laboratuvar ortamında ses dalgaları, radyasyon dalgaları, manyetik alan etkileşimler, sıvı penatrasyonu veya görsel olarak hasar verilmeksizin muayene edilmesi prensiplerine dayalı eğitim vermektedir. Tahribatsız Muayene Teknikerliği, sertifikasız icra edilmeyen bir meslektir. Bu kapsamda programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, ön lisans diplomalarının yanı sıra alana özgü 5 metodda sertifika sahibi olabilmektedir. 

Mezunlarımız, özellikle malzeme test laboratuvarlarında istihdam edilmektedir. 


Detaylı Bilgi

İBRAHİM YAŞAR
Öğr. Gör. İBRAHİM YAŞAR(*)
MUHAMMED ERTUĞRUL ÇAPAN
Öğr. Gör. MUHAMMED ERTUĞRUL ÇAPAN(*)
ÖZER BİNGÖL
Öğr. Gör. ÖZER BİNGÖL(*)

(*) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 31, 40/A ve 40/D. maddeleri uyarınca ders saat ücretli öğretim elemanı olarak görevlendirilmiştir.

Listelenen ücretler peşin ücrettir. Ücretlere KDV dahildir.. Taksitli ücretler ve tercih indirimleri için ücret hesaplama sayfasını kullanabilirsiniz.
Program Ücret [*] Tercih İndirimli [?] Kontenjan Taban Puan Başarı Sıralaması Kılavuz Kodu Bakınız
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
  50% İndirimli 137.500 ₺ * 110.000 ₺ 30 216.12855 2.253.236 201750988 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 6 304.52384 829.789 201750979 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Bilgisayar Programcılığı
  Ücretli 375.000 ₺ * 300.000 ₺ 2 285.98946 1.061.538 201750616 YÖK Logo 18, 64, 99
  50% İndirimli 187.500 ₺ * 150.000 ₺ 66 300.86950 872.252 201750652 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 13 369.94688 311.415 201750625 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö.)
  Ücretli 375.000 ₺ * 300.000 ₺ 2 258.23161 1.476.169 201790355 YÖK Logo 18, 64, 99
  50% İndirimli 187.500 ₺ * 150.000 ₺ 57 280.71768 1.134.274 201750661 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 12 356.79416 382.495 201750643 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Elektrik
  50% İndirimli 137.500 ₺ * 110.000 ₺ 58 231.82610 1.943.544 201750397 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 11 313.85131 728.048 201750388 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Elektrik (İ.Ö.)
  50% İndirimli 137.500 ₺ * 110.000 ₺ 41 231.18186 1.955.716 201750767 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 8 304.43906 830.716 201750758 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Kaynak Teknolojisi
  50% İndirimli 112.500 ₺ * 90.000 ₺ 13 240.98385 1.773.206 201750034 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 3 328.47543 588.579 201750025 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Kimya Teknolojisi
  50% İndirimli 162.500 ₺ * 130.000 ₺ 41 251.28250 1.592.717 201750573 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 8 323.81138 630.042 201750564 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Makine
  50% İndirimli 162.500 ₺ * 130.000 ₺ 49 231.54820 1.948.842 201750185 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 10 323.87982 629.433 201750176 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Mekatronik
  50% İndirimli 162.500 ₺ * 130.000 ₺ 64 245.14598 1.699.069 201750061 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 12 338.38450 507.388 201750052 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Mekatronik (İ.Ö.)
  50% İndirimli 162.500 ₺ * 130.000 ₺ 47 243.45881 1.728.837 201770065 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 9 330.93561 567.547 201770056 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Su Altı Teknolojisi
  50% İndirimli 150.000 ₺ * 120.000 ₺ 25 224.82178 2.078.594 201751323 YÖK Logo 18, 21, 57, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 6 350.36912 422.210 201751314 YÖK Logo 18, 21, 57, 64, 99
Tahribatsız Muayene
  50% İndirimli 150.000 ₺ * 120.000 ₺ 34 196.02170 2.648.639 201750158 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 7 318.81453 677.626 201750088 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
Bilişim Güvenliği Teknolojisi
  Ücretli 375.000 ₺ * 300.000 ₺ 2 249.25582 1.627.264 - 18, 64, 99
  50% İndirimli 187.500 ₺ * 150.000 ₺ 62 263.37147 1.393.392 201790253 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  100% Burslu Ücretsiz - 12 350.59002 420.750 201790252 YÖK Logo 18, 21, 64, 99
  • *Fiyatlarımıza KDV dahildir.

Uygulamalı EĞİTİM Veren Uluslararası ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ