Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Günümüzde Gastronomi ve Mutfak Sanatları salt bir meslekten çok bir estetik kültür dalı olarak değerlendirilmektedir. Alan, yeme-içme organizasyonunu içeren tüm işletmelerin faaliyetlerini konu edinmektedir. Nitekim Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde de söz konusu alanı kapsayan, küresel ve yerel ölçütlerde geçerliliği bulunan bir eğitim anlayışı benimsenmiştir. Bu kapsamda alana yönelik kültürel, teorik ve uygulamalı derslerin işlenmesi ile öğrencilerimizin kişisel ve mesleki donanımları geliştirilmektedir. Ayrıca Turizm, İşletme, Pazarlama, Gıda Bilimi, Beslenme ve Diyetetik gibi disiplinler ile girift bir yapıya sahip olan eğitimimiz ile öğrencilerimizin mesleki hayatlarını farklı bakış açıları ile yönetmesine imkân sağlanmaktadır. Mezun öğrencilerimizin kariyer olanakları arasında aşçı, barmaid, servis sorumlusu, akademisyen, yemek fotoğrafçısı, tadım uzmanı, yemek yazarı gibi uygulama alanları bulunmaktadır.
Detaylı Bilgi
Görsel İletişim Tasarımı
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, öğrencilerinin kişisel tasarım yeteneklerini ve görsel anlatım dillerini kuramsal ve yeni teknolojileri de kapsayan dersler aracılığı ile geliştirmeyi amaçlamaktadır. Gelişen ve dijital dünyaya uyumlu, tasarım ve yaratıcılık yönünden çağdaş, eleştirel ve analitik beceriler yönünden yetkin, sektör ve tasarım alanlarına katkıda bulunmak yönünden de teşvik edici bir eğitim felsefesi hedeflemektedir. Öğrencilerimizin kuramsal ve mesleki bakış açılarını geliştirmek, yaratıcı tasarım ve uygulamalı temelde eğitim almalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Tasarım kültüründeki gelişmelerin, sektörle ilgili beklentilerin ve dijital-teknik uygulamaların gelişmeleri ışığında mesleki anlamda yetişmeleri hedeflenmektedir.
Bölüm mezunlarımız yetkinliklerine göre; bilgisayar oyunu ve karakter tasarımı yapan kuruluşlarda, reklam şirketlerinde, animasyon ve çizgi film sektöründe, basın yayın ve halkla ilişkiler kuruluşlarında, tasarım ve web tasarımcısı olarak iş yerlerinde, kamu ve özel kuruluşların görsel iletişim tasarımı birimlerinde, medya grubu ve TV kuruluşları ile matbaacılık sektöründe, sinema-TV ve yerli dizi şirketlerinde görev alabilirler. Art direktör, görsel sanat yönetmeni, reklam ve ürün fotoğrafçısı, illüstratör, grafik tasarımcı, kurumsal iletişim ve marka yöneticisi, iletişim uzmanı ve yöneticisi,animasyon ve karakter tasarımcısı, kısa film yönetmeni, dijital iletişim uzmanı ve yöneticisi olabilirler. Ayrıca, Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Devlet ve Özel Okullarda ''başöğretmen'' statüsü de kazanabilirler.
Detaylı Bilgi
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünün temel amacı, mekanların ve mekan çevrelerinin düzenlenmesi sürecinde işlevsel, yapısal ve estetik ölçütleri gözeten; kullanıcı gereksinimlerini önemseyen; özgün, çevreye uyumlu ve ekonomik çözümler üretebilen tasarımcılar yetiştirmektir.
Bölümümüzün mezunları, tasarım ofislerinde, şantiyelerde, yapı malzemesi üretim ve satış ofislerinde, yenileme çalışmalarında, mobilya ve mağaza tasarımlarında görev alabilmektedir. Ayrıca mezunlarımız, Türkiye ve yurtdışında lisansüstü programlarına devam ederek, akademik etkinliklerde bulunabilmektedir.
Detaylı Bilgi
Mimarlık
Mimarlık Bölümünün temel amacı, merkezine insanı alan yaşam ve kullanım alanlarının planlanması ve projelendirilmesine katkı sağlamaktır. Konuttan ofislere, sosyal hizmet yapılarından kent ölçeğine kadar her çeşit binanın projelendirilmesi ve uygulamasını yapacak mimarlar yetiştirmek, bu bölümün temel hedefidir. Uluslararası geçerlilikte deneyim ve donanıma sahip öğretim üyeleriyle İstanbul Gedik Üniversitesi Mimarlık Bölümü, eleştirel, analitik ve bilimsel düşünme yeteneği gelişmiş, çağın teknolojik imkânlarından yararlanabilen, ülkemiz ihtiyaçları doğrultusunda kuramsal ve deneysel bilgilerle donatılmış, vizyon sahibi mimarlar yetiştirmeye devam etmektedir.
Detaylı Bilgi
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne bağlı olarak 2023 yılında kurulmuştur. Sayısal puan türüyle öğrenci kabul etmektedir. Bölüm öğrenci kontenjanımız 30 kişidir. 5 aday %100 burslu, 25 kişi %50 burslu olarak kabul edilmektedir.”
Prof. Dr. FERİDE ÖNAL(*)
Prof. Dr. SUAT ANAR(*)
Prof. MEHMET ZAMAN SAÇLIOĞLU(*)
Doç. Dr. ALMULA KÖKSAL IŞIKKAYA(*)
Doç. Dr. ERCAN KOÇ(*)
Doç. Dr. Hamide TEMEL(*)
Doç. Dr. HANDAN ÖZSIRKINTI KASAP(*)
Doç. Dr. MÜGE ERTEMLİ(*)
Doç. Dr. ŞENAY ÇABUK(*)
Dr. Öğr. Üyesi ÖZGE GÜNDEM(*)
Dr. Öğr. Üyesi Refia Anıl AĞRILI(*)
Dr. Öğr. Üyesi SEVTAP ELMAS(*)
Dr. Öğr. Üyesi UZAY YERGÜN(*)
Dr. Öğr. Üyesi VELİ SEMİH YALÇI(*)
Öğr. Gör. ALİ GAZİ(*)
Öğr. Gör. ALKIM DOĞAN(*)
Öğr. Gör. BENAN ÇULBAN(*)
Öğr. Gör. BERNA BİNAZIR(*)
Öğr. Gör. BERRİN SAİDE ÇELEBİ(*)
Öğr. Gör. BİLGEHAN ERSOY(*)
Öğr. Gör. ELÇİN SALİHA YILDIZ UYSAL(*)
Öğr. Gör. EZGİ YÜKSEL(*)
Öğr. Gör. FATMA OYA TANSEL(*)
Öğr. Gör. GÖKAY SAVAŞ(*)
Öğr. Gör. GÖNÜL YAĞIZ ARSLAN(*)
Öğr. Gör. GÜNAY HASDEMİR(*)
Öğr. Gör. MEHMET ÇİMENER(*)
Öğr. Gör. MEHMET ALİ SAĞBİLİ(*)
Öğr. Gör. MUSTAFA KÜÇÜKAVŞAR(*)
Öğr. Gör. NİZAMİ GÜROL(*)
Öğr. Gör. NÜSHET AK(*)
Öğr. Gör. Oğuz Demirarslan(*)
Öğr. Gör. ORHAN AĞAOĞLU(*)
Öğr. Gör. REYDA ÖR(*)
Öğr. Gör. SADRETTİN SOYLU(*)
Öğr. Gör. SEDA KOCAOĞLAN(*)
Öğr. Gör. SEFA SABIRLI(*)
Öğr. Gör. ŞEMSİ BÜRKAN EMRE(*)
Öğr. Gör. SENAY HÜNÜK DEMİRER(*)
Öğr. Gör. SEVCAN KARAKUŞ(*)
Öğr. Gör. SEZAİ SİNAN İZGİ(*)
Öğr. Gör. Tarık BAĞRIYANIK(*)
Öğr. Gör. TUBA ÖZGÜL KUTLU(*)
Öğr. Gör. TUFAN ULUDOĞAN(*)
Öğr. Gör. TUĞÇE UYGUR(*)
Öğr. Gör. VOLGA ALTUNTAŞ(*)
Öğr. Gör. ZEKİ ŞERİFOĞLU(*)
Öğr. Gör. ZEYNEP ACIRLI(*)
Öğr. Gör. Dr. BURAK UZUN(*)
Öğr. Gör. Dr. CAHİT ARSAL ARISAL(*)
Öğr. Gör. Dr. PINAR PARTANAZ(*)
(*) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 31, 40/A ve 40/D. maddeleri uyarınca ders saat ücretli öğretim elemanı olarak görevlendirilmiştir.
- *Fiyatlarımıza KDV dahildir.