Yazılım Mühendisliği

Mühendislik Fakültesi
Sayısal 4 Yıllık

Teknoloji hemen her alanda önemini ve varlığını her geçen gün arttırmaktadır. Buna bağlı olarak yeni bölümler ve alanlar karşımıza çıkmaktadır. Yazılım mühendisliği, oldukça geniş bir kapsama sahiptir. Yazılım gereksinimleri analizi, programlama, yazılım tasarımı, yazılım mimarisi ve bakımı bu kapsam dahilinde yer almaktadır. Bilgisayar programlarının ve sistemlerinin karmaşıklığı arttıkça, yazılım mühendisliği disiplini daha da önem kazanmaktadır.

İlk öğrencilerini 2024-2025 eğitim öğretim yılında almaya başlayan yazılım mühendisliği bölümü öğrencilerin yazılım dünyasına hazırlayacak bilgilerle donatmayı hedeflemektedir. Dört yıl sürecek yazılım mühendisliği eğitiminin ilk yılında fizik, matematik, bilgisayar programlama gibi temel dersler verilmektedir. Daha sonraki yıllarda yazılım mühendisliğinin temel dersleri ve uygulama alanları dersleri yer almaktadır.

İş İmkanları

Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilerimiz Bilişim sektörü, İletişim sektörü, Sağlık sektörü, Enerji sektörü, Otomotiv sektörü, Savunma sanayi, Telekomünikasyon ve Finans gibi çeşitli sektörlerde çalışma imkânı bulunmaktadır.

Mezunlarımız; Bilgisayar Mühendisi, Yazılım Mühendisi, Robotik Mühendisi, Yapay Zeka Mühendisi, Veritabanı Yöneticisi, Veri Analisti, Grafik Tasarımcı, Web Tasarımcı, Bilgi Teknolojileri Yöneticisi (IT Manager) olarak çalışabilirler.

Çift Anadal, Yatay ve Dikey Geçiş

Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerinin Çift Anadal, Yandal, Yatay ve Dikey Geçiş durumlarının Bilgisayar Mühendisliği ile yapılması üzerindeki çalışmalar başlamıştır.

Yüksek Lisans İmkanları

Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun olacak öğrencilerimiz kurumumuzda yer alan Yapay Zeka Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programına başvuru yapabilirler.

Akreditasyon

Yazılım Mühendisliği bölümü için ilerleyen zamanlarda akreditasyon çalışmaları yürütülecektir.

Erasmus+ Program İmkanları

Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler için Erasmus+ çalışmaları yürütülmektedir.

Denklik

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, Mavi diplomaya sahip olacaklardır.

Mavi Diploma, Yükseköğretim diploması ile birlikte verilen; mezun olanların aldıkları eğitimin içeriğini, seviyesini ve statüsünü standart bir şekilde açıklayan; mezun olunan üniversitenin verdiği eğitiminin uluslararası standartlarda olduğunu gösteren tamamlayıcı bir ek belgedir. Ücretsiz olarak ve yaygın kullanılan bir Avrupa dilinde (tercihen İngilizce) verilmektedir.

İngilizce Hazırlık

Eğitim dili Türkçe olan Yazılım Mühendisliği bölümümüzün zorunlu İngilizce Hazırlığı bulunmamaktadır. Hazırlık eğitimi görmek isteyen öğrenciler isteğe bağlı olarak 1. Sınıftan önce hazırlık eğitimi görebilirler.

İşletmede Mesleki Eğitim

Yazılım Mühendisliği müfredatında İşletmede Mesleki Eğitim bulunmaktadır. Dileyen öğrencilerimiz 8. Yarıyıl işletmede mesleki eğitim yaparak sektör tecrübesi kazanabilir. 7+1 eğitim modeli olarak da bilinen İşletmede Mesleki Eğitim öğrencilerin son yarıyılda seçmeli dersler almak yerine uzun dönem staj yaptıkları bir uygulamadır. Bu sayede öğrenciler mezun olmadan sektör tecrübesi kazanarak mezun olur.

Listelenen ücretler peşin ücrettir. Ücretlere KDV dahildir.. Taksitli ücretler ve tercih indirimleri için ücret hesaplama sayfasını kullanabilirsiniz.
Program Ücret [*] Tercih İndirimli [?] Kontenjan Taban Puan Başarı Sıralaması Kılavuz Kodu Bakınız
Yazılım Mühendisliği
  50% İndirimli 300.000 ₺ * 240.000 ₺ 12 - - - 18, 21, 64, 99, 144
  100% Burslu Ücretsiz - 0 - - - 18, 21, 64, 99, 144
  • *Fiyatlarımıza KDV dahildir.

Uygulamalı EĞİTİM Veren Uluslararası ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ