İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen İstanbul Gedik Üniversitesi, yazılım sektöründe nitelikli eleman açığını kapatmak amacıyla "Yazılım Sektörüne Yönelik Yenilikçi, Uygulamalı Eğitim ve İstihdam Projesi"ni başlatıyor.

Programın Özellikleri

• Uygulamalı Eğitim: Katılımcılar, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla pekiştirme imkanına sahip olacaklar.
  • Yenilikçi Yaklaşım: Program, sektörün güncel ihtiyaçlarını karşılayacak yenilikçi bir yaklaşımla hazırlanmıştır.
  • Gerçek Hayat Uygulamaları: Eğitim sürecinde, katılımcılar gerçek iş projeleri üzerinde çalışarak deneyim kazanacaklar.
  • İstihdam Garantisi: Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara, yazılım sektöründe istihdam garantisi sağlanacak.
  • Alanında Uzman Eğitmenler: Eğitimler, alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek.
  • Kariyer Destek Hizmetleri: Katılımcılara kariyerleri için destek sağlanacak ve iş bulma sürecinde rehberlik edilecek.

Başvuru Şartları

Proje başvuru şartları ise şu şekilde:

• Yazılım sektöründe çalışmayı hedefleyen ve 18-35 yaş aralığında olanlar,
  • Yazılım sektöründe deneyim kazanmak ve uygulamalı eğitim almak isteyen yeni mezunlar,
  • Sektör değişikliği yapmak isteyenler,
  • Açık öğretim öğrencileri,
  • Bir yıl içerisinde toplamda 90 günden fazla çalışmamış ve mevcut durumda istihdam edilmemiş olanlar,
  • İş tecrübesi olmayan genç işsizler.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Yetenek İstanbul sitesi ziyaret edilebilir. Bu proje, yazılım sektörüne giriş yapmak veya kariyerlerini bu alanda ilerletmek isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

Yayınlama Tarihi: 06 Mayıs 2024

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2024