24Mayıs
İçerik Haritası

İstanbul, 80 bini aşkın öğrencisi ile Türkiye’nin en büyük öğrenci şehirlerinden birisidir. Erasmus+ kapsamında öğrenci ve öğretim üyelerinin transferi ile uluslararası eğitim trafiğinin de bir parçasıdır. Erasmus dışında Mevlâna ve Farabi gibi birçok değişim programı da İstanbul’da öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini destekler.

İstanbul, doğu ile batı arasında köprü görevi görmesi sebebiyle kültür çeşitliliğinden yana zengin şehirdir. Keşfedilecek yerler asla bitmez ve yaşamak isteyeceğiniz bir şehirde aradığınız tüm özelliklere sahiptir. Türkiye'deki tüm üniversitelerin yüzde 29,61'ine ev sahipliği yapar. Bu üniversitelerde bulunan sayısız program seçeneği nedeniyle, İstanbul istediğiniz alanda dereceye başlamak için harika bir yerdir.

Önemli ölçüde finans ve sanayi devlerinin İstanbul’da yer alması, öğrencilere daha mezun olmadan staj yaparak tecrübe edinme avantajı da sağlar.

İstanbul’da Yer Alan Üniversiteler Hakkında Bilgiler

Her gün milyonlarca turiste ev sahipliği yapan İstanbul, prestijli üniversiteler barındırması sebebi ile dünya çapında öğrenciler tarafından tercih sebebidir. İstanbul'un kalabalık nüfusunun nedenlerinden biri de öğrenci sayısının yüksekliğidir. Şehirde Orta Çağ'a veya Aydınlanma Çağı'na uzanan geçmişe sahip, köklü üniversiteler de bulunur. Diğer yandan, İstanbul'daki üniversitelerin büyük bir çoğunluğu daha yenidir ve hızla gelişmektedir. Toplam 61 üniversite bulunan şehirde, üniversiteler genellikle belirli bir bilim dalına odaklanmaktadır. Bunlardan 14'ü devlet, 44'ü vakıf üniversitesi, 3'ü ise vakıf yüksek meslek okuludur. Ayrıca Hava Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu ile birlikte üniversiteye bağlı olmayan 4 vakıf yüksek meslek okulu da mevcuttur.

İstanbul Gedik Üniversitesi Hakkında Bilgiler

T.C. İstanbul Gedik Üniversitesi, 3 Mart 2010 tarihinde Gedik Eğitim Vakfı çatısında Halil Kaya Gedik tarafından, Türkiye'de sanayi-üniversite işbirliğini güçlendirmek, iş dünyasına nitelikli uzmanlar yetişmesini desteklemek amacıyla kurulmuştur. 2010 yılında meslek yüksekokulu olarak kurulmuş ve 2011 yılında üniversite statüsüne geçmiştir. Üniversite, Türkiye'nin önde gelen özel üniversitelerinden biri olarak bilinir. Geniş bir fakülte yelpazesine sahiptir, bu fakülteler arasında Güzel Sanatlar ve Mimarlık, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Hukuk, Mühendislik, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri yer alır. Lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile öğrencilere zengin bir eğitim içeriği temin eder.

İstanbul Gedik Üniversitesinin Sağladığı İmkânlar

İstanbul Gedik Üniversitesi'ni tercih edilesi bir eğitim kurumu haline getiren sebeplerden bir tanesi, geniş program yelpazesidir. 70'ten fazla program seçeneği ile farklı ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine uygun eğitim seçenekleri sunar.

Bir diğer tercih edilme sebebi ise güçlü akademik kadrosudur. Üniversite, alanında uzman ve deneyimli akademisyenlerden oluşan bir eğitmen kadrosuna sahiptir. Bununla birlikte, son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlar, kütüphaneler ve öğrenci yaşam alanları, eğitim sürecinde öğrencilerin okulda daha çok vakit geçirmesini teşvik edici şekilde tasarlanır. Üniversite, uluslararası iş birlikleri ve değişim programları ile öğrencilere küresel bir bakış açısı kazandırmayı hedefler.

Mezunlara geniş bir iş opsiyonu sunan güçlü bir kariyer merkezi de mevcuttur. Sanayi ile yakın ilişkiler kuran kurum, mezunlarına iş imkânları yaratmaya yardımcı olur.

İstanbul Gedik Üniversitesi, hayallerinizi gerçekleştirmek için ideal bir eğitim ortamı sunarken, program kontenjanları sayfasından kabul alma şansınızı öğrenebilir ve ücret hesaplama aracıyla bütçenize uygun bir programı seçebilirsiniz.

Güncel taban puanlarını görmek için tıklayınız.

İstanbul’da Üniversitelerdeki Popüler Bölümler

2024 itibariyle öğrencilerin İstanbul'da en çok rağbet gösterdiği bölüm ve mesleklerin başında mühendislik alanında yer alan yazılım mühendisliği gelir. Dünyada bilginin dijital kanallar aracılığı ile hızla yayılmaya başlaması, yazılım mühendisliğini meslek olarak zirveye taşımıştır. Sağlık sektöründeki gelişmelere bağlı olarak tıp fakültelerine olan ilgi de son derece yüksek. Özellikle cerrahi branşlar ve dijital sağlık alanındaki meslekler gençler arasında oldukça popüler hale gelmiştir. Yazılım ve tıptan sonra gelen en popüler bölümler ise; yönetim bilişim sistemleri,endüstri, işletme ve yönetim, özellikle de uluslararası işletme ve finans bölümleri ile mühendislikte elektrik-elektronik ve makine mühendisliği olmaktadır. Bu alanlara yönelen öğrenciler, yakın gelecekte iş dünyasında geniş kariyer olanaklarına sahip olabilirler.

İstanbul’daki Yurt İmkânları

İstanbul'da eğitim görecek öğrenciler, çeşitli yurt imkânlarından faydalanabilirler. Bunlardan öncelikli tercih edilenler devlet yurtlarıdır (KYK)'lar özel yurtlar yaklaşık 24.651 yatak kapasitesine sahiptir. İkinci tercih olarak özel öğrenci yurtları ile farklı fiyat imkanları sunmaktadır. 454 adet olup 75.000 yatak kapasite. Yurt seçerken; konumunu, kurallarını ve ücretini göz önünde bulundurarak, öğrencisi olduğunuz kuruma en yakın ya da sizin için en ideal seçeneği değerlendirebilirsiniz.

 

 

 


Yayınlama Tarihi: 24 Mayıs 2024

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024