27Mayıs
İçerik Haritası

Öğrencilerin geleceklerine dair verdikleri en önemli kararlardan biri üniversite ve bölüm seçimidir. Üniversite tercihi kişinin ileride yapacağı mesleğini, gelirini ve genel olarak hayat kalitesini etkileyebilen bir konudur. Dolayısıyla birçok lise mezunu ve lise son öğrencisi üniversite ve bölüm tercihi sürecine kafa yorar. Eğer siz de hayatınızın bu aşamasındaysanız, üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat edileceğini öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Konu hakkında detaylı bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

Hangi İmkânlarına Bakmak Gerekiyor?

Liseden üniversiteye geçerken öğrencinin kendine uygun bir bölüm bulması önemlidir. Bölümün yanı sıra doğru üniversiteyi seçmek de bu aşamada önem taşır. Çünkü doğru üniversite öğrenciye mutlu ve üretken olabileceği bir eğitim ortamı sağlayacaktır. Üniversite seçiminde verilen eğitimin kalitesi, üniversite ücretleri, iş ve staj imkânları, üniversitenin sosyal olanakları ve ulaşım gibi konular öne çıkar. Gelin üniversite seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı faktörleri inceleyelim.

Sosyal Olanakları

Üniversite yalnızca eğitim alınan bir yer değil, aynı zamanda kişinin sosyal açıdan da geliştiği bir ortamdır. Öğrencinin üniversite hayatının keyifli geçmesi de bu ortamda sağlanan sosyal olanaklardan etkilenir. Gelişmiş sosyal olanaklara sahip bir üniversite arıyorsanız Gedik Üniversitesi iyi bir seçim olabilir. Kaliteli bir eğitimin yanı sıra, bu üniversitede çokça sosyal olanak da sağlanmaktadır. Okulda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler, Öğrenci Kulüpleri, Gedik Sanat ve Radyo Gedik gibi oluşumlar bunun örnekleri arasında yer alır.

İş ve Staj İmkânları

Üniversite eğitiminin önemli işlevleri arasında kişiyi iş hayatına hazırlaması yer alır. "İş dünyasına açılan kapı" sloganıyla İstanbul Gedik Üniversitesi bu alanda öğrencilere imkânlar sağlar. Bu üniversitenin güçlü yanı sanayi ayağının olmasıdır. Öğrenciler bu üniversitede alacakları eğitimle Gedik Holding altındaki fabrikalarda iş ve staj imkânlarına erişebilir.

Verilen Akademik Eğitim

Sağlanan akademik İstanbul Gedik Üniversitesi eğitimin kalitesi, üniversite seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biridir. Gedik Üniversitesi, tecrübeli ve çağdaş akademik kadrosuyla bu konuda göze çarpan bir tercihtir. Ayrıca İstanbul Gedik Üniversitesi güçlü bir laboratuvar alt yapısı ve donanımlı bir kütüphaneye de sahiptir. Üniversite öğrencileri Gedik Üniversitesi bünyesindeki araştırma merkezlerinde görev alma ve ücretsiz çift anadal ve yandal yapma gibi fırsatlara erişebilir.

Burs İmkânı

Özel üniversitelerde okumayı planlayan öğrenciler için burs imkânı önemli konulardan bir diğeridir. İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından bu alanda GedikBright fırsatı sunulur. İstanbul Gedik Üniversitesi'nde eğitim alacak öğrenciler bu burs seçeneğiyle hayallerindeki bölümü ayrıcalıklı bir burs imkânıyla okuyabilir. Ayrıca İstanbul Gedik Üniversitesi'nde YKS sonuçlarına göre %50 burslu veya tam burslu okuma imkânı da vardır.

Ulaşım ve Konaklama

Öğrencilerin üniversite tercihinde dikkat etmek zorunda oldukları bir diğer konu ulaşım ve konaklamadır. E5'te bulunan Kartal yerleşkesi, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen metro hattındaki Halil Kaya Gedik Kampüsü ve bu kampüse yakın MYO'suyla İstanbul Gedik Üniversitesi kolay bir ulaşım sağlanabilecek bir üniversitedir. Dahası, kayıt sürecinde öğrenciler online ön kayıt ve online ödeme ile üniversiteye gelmeden işlemlerini halledebilir. Yani İstanbul Gedik Üniversitesi kayıt sürecinde de ulaşım konusunda kolaylık sağlayan bir üniversitedir. Üniversitenin diğer kampüsleri ise Pendik Kampüsü ve Nişantaşı Kampüsü'dür. Üniversitenin bulunduğu yere yakın üçü erkek dörtü kız yurdu olmak üzere toplam yedi yurt mevcuttur.

Yurt Dışı Eğitim ve Dil Destekleri

Globalleşen dünyamızda üniversite öğrencilerinin yurt dışı eğitim ve dil öğrenimi fırsatlarına ulaşması önemli bir konudur. İstanbul Gedik Üniversitesi'nde eğitim dilinin İngilizce olduğu bölümler bulunur. Ayrıca, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesi olan kurum, yurt dışı eğitim fırsatlarına ulaşmak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilebilir.

Bölüm Seçerken Nelere Dikkat Etmek Lazım?

Üniversite tercihi dışında öğrencinin üniversite bölümleri arasından kendine uygun tercihi yapması da önemlidir. Bölüm seçiminde öğrencinin yetenekleri, iş konusunda hedefleri, bölümün sağlayacağı iş imkânları gibi unsurlar dikkate alınmalıdır.

Tercihlerde Üniversiteye mi Bölüme mi Odaklanmalı?

Üniversite seçimi öğrencinin yüksek eğitim kalitesi, geniş sosyal olanaklar, kolay ulaşım, staj imkânları gibi fırsatlara ulaşması açısından önemlidir. Seçilen bölüm de kişinin gelecekte yapacağı mesleği etkileyebilen bir konudur. Dolayısıyla hem üniversite seçimi hem de bölüm seçimi oldukça önemlidir. Aklınızdaki bölümün olduğu iyi bir üniversiteyi seçmek ideal tercih olacaktır. Ayrıca eğer bölümünüzden memnun değilseniz, eğitim sürecinizde bu konuda değişiklik yapmanız daha kolay olacaktır. Bölüm değiştirirken tamamen yeni bir ortama alışmaya çalışmak gibi konularla uğraşmanız gerekmez. Bu nedenle öncelikle üniversite seçimine odaklanmanın bu konuda ağır bastığı söylenebilir.

Günümüzde ve Gelecekte Önü Açık Olan Bölümler

Bölüm seçerken değişen dünyanın gereklilikleri ve ileride önemli olacak meslekler dikkate alınabilir. Günümüzde ve gelecekte önü açık bölümlerden bazıları şunlardır:

  • Tıp,
  • Diş Hekimliği,
  • Mühendislik Bölümleri,
  • Mobil Uygulama ve Oyun Geliştiriciliği,
  • Yapay Zekâ Uzmanlığı,
  • Büyük Veri Uzmanlığı,
  • Süreç Otomasyon Uzmanlığı,
  • Nanoteknoloji Mühendisliği,
  • Yazılım Mühendisliği,
  • Egzersiz ve Spor Bilimleri,

Yayınlama Tarihi: 27 Mayıs 2024

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024