27Mayıs
İçerik Haritası

Bireylerin geleceği için önemli yere sahip olan üniversite eğitimi süreci, kişinin maddi durumundan da etkilenebilir. Çünkü üniversitede okuyan öğrencilerin okul ücretlerinden konaklama ve ulaşım gibi yaşam giderlerine kadar birçok gideri olabilir. Dolayısıyla, ne yazık ki, maddi imkânsızlıklara bağlı olarak öğrencilerin eğitim hayatı olumsuz şekilde etkilenebilir. Bu duruma karşı öğrencilere destek olma amaçlı, devlet ve özel kurumlar tarafından sağlanan burs fırsatları mevcuttur. Örneğin, özel üniversitelerde burslu okumak gibi fırsatlara ulaşılabilir. Bir özel üniversitede burslu veya indirimli okumayı hedefliyorsanız konu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Bu sayfada, "özel üniversite bursu nedir?" gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Özel Üniversite Bursu Nedir?

Üniversite öğrencilerine sağlanan farklı türde burs seçenekleri vardır. Bunlar arasında yer alan türlerden biri öğrenciye aylık maddi yardım sağlanan, KYK bursu gibi burslardır. Buna ek olarak, bir başka burs türü ise özel üniversite bursudur. Öğrencilerin özel üniversitelerde eğitim almak için belirli bir miktar ödeme yapması gerekir. Özel üniversite bursu sayesinde ise bu eğitimi ücretsiz veya indirimli şekilde almak mümkün hale gelir. Bu alanda öğrenciler %25, %50 veya %75 civarında indirimlerden faydalanabilir veya tamamen ücretsiz olarak eğitim görebilir. Böylelikle, bu burs ile öğrencilere burslu okudukları üniversitede eğitimleri sırasında maddi bir avantaj sağlanmış olur.

Özel Üniversitelerde Burs Alma Yolları Nelerdir?

Burs fırsatları, üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir. Özel üniversitelerde yaygın bir burs türü, burslu öğrencinin indirimli veya ücretsiz olarak eğitim almasının sağlandığı burstur. Bu burs genellikle öğrencinin Yükseköğretim Kurumları Sınavında belirli bir puanın üzerinde sonuç almasıyla elde edilir. Kazanılan bursa bağlı olarak öğrencinin hak ettiği indirim oranı da değişiklik gösterir. Özel üniversitelerde avantajlı fiyatlarla eğitim alabilmek için, burs kazanmak dışında sporcu indirimi ve ÇAP (Çift anadal programı üniversitemizde ücretsizdir)fırsatlardan faydalanılabilir. Tabii ki, bu alanda üniversitelerin sunduğu fırsatların farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır.

Burs Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği farklı burs çeşitleri vardır. Devlet veya özel kuruluşlar tarafından sağlanan bursların yanı sıra tercih ettiğiniz üniversiteye göre başka seçeneklere de ulaşabilmeniz mümkündür. Ancak, başvuracağınız bursun ne olduğu fark etmeksizin, burs başvurusu yaparken kesinlikle dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar bulunur. Burs başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden bazıları şunlardır:

  • Almayı hedeflediğiniz bursa başvuru yapabilmek için gerekli şartları sağladığınızdan emin olun.
  • Başvuru için gerekli olan evraklar hakkında bilgi edinin ve tüm bu evrakları eksiksizce sağlayın.
  • Burs başvuru formunu hatasız ve eksiksiz şekilde doldurun, verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olun.
  • Başvuru tarihlerini öğrenin ve başvuru yapmanız gereken tarihi kaçırmayın.
  • Burs başvurusu yaparken vermeniz gereken iletişim bilgilerini doğru ve hiçbir eksik olmayacak şekilde sağlayın.

GedikBright Nedir?

Öğrencilerin kaliteli bir eğitim ve verimli öğrenime yatkın bir ortama ulaşabilecekleri İstanbul Gedik Üniversitesi, çok sayıda farklı burs seçeneği sunar. Üniversite tarafından sunulan burs çeşitlerinden biri GedikBright olarak karşımıza çıkar. Yetenekli aday öğrencilere yönelik olan GedikBright ayrıcalıklı bir burs seçeneğidir. Adaylar YKS'ye girecekleri yılda bu burs için başvuru gerçekleştirebilir. GedikBright ayrıcalığıyla İstanbul Gedik Üniversitesi'nde okumak istiyorsanız başvuru için yeteneklerinizi, ilgi alanlarınızı, hayallerinizi ve aklınızdaki projeleri bizimle paylaşırsınız. Ayrıca başvuru sürecinde bizimle lise boyunca yaptığınız projeler, katıldığınız yarışma ve etkinlikler, aldığınız ödüller ve sertifikalar gibi bilgileri paylaşmanızı da isteriz. Böylece GedikBright bursuyla İstanbul Gedik Üniversitesi'nde okuma fırsatı yakalayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için İstanubul Gedik Üniversitesi web sitesinin ilgili sayfasını inceleyebilirsiniz.

İstanbul Gedik Üniversitesi Burs Olanakları

GedikBright, İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından öğrencilere sağlanan burs imkânlarından yalnızca bir tanesidir. Bunun yanı sıra üniversite öğrencilere burs ve indirimler konusunda başka fırsatlara ulaşma imkânı da sağlar. Öncelikle, öğrenciler YKS puanlarına göre, bu üniversitede bölümlerini burslu okuyabilir. Bu konuda tam burs ve %50 indirim olmak üzere iki ayrı seçenek vardır. Üniversite gazi-şehit ve gazi çocukları bursu imkânı da sağlar. İstanbul Gedik Üniversitesinin indirim imkânları arasında tercih indirimi, DGS indirimi, yatay geçiş indirimi, ÖSYS-YKS başarı ve tercih indirimi, akademik başarı indirimi gibi örnekler de yer alır. Üniversitede bu saydıklarımız dışında indirim fırsatları da mevcuttur. Kısacası İstanbul Gedik Üniversitesi'nde okurken pek çok farklı burs ve indirim olanağına erişmek mümkündür. İstanbul Gedik Üniversitesi web sitesinin ilgili sayfasında üniversitenin burs ve indirim imkânları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.


Yayınlama Tarihi: 27 Mayıs 2024

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024